Link2Innovate: 2 miljoen voor koppelen van technostarters aan draagkrachtige bedrijven

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

Starters worden vaak geconfronteerd met de zogenaamde valley of death, ook in de grensregio van Vlaanderen en Nederland. Over een innovatief product beschikken betekent niet dat je erin slaagt om dat snel en efficiënt in de markt te zetten. De (kwetsbare) starter is vaak onervaren in netwerken en heeft niet voldoende middelen ter beschikking.

Het Interreg project Link2Innovate wil via coaching en samenwerking MKB’ers in de grensregio helpen om de zogenoemde valley of death te trotseren, door technostarters te linken aan geïnteresseerde bedrijven of organisaties aan de andere kant van de grens. Ook attendeert Link2Innovate grotere organisaties die op zoek zijn naar een innovatie op het bestaan van een relevante start-up in het buurland. 

Interreg Vlaanderen-Nederland

Wat houdt de hulp in?
REWIN West-Brabant en de andere 7 Nederlandse en Vlaamse projectpartners (starterscentra en incubators) helpen enerzijds technostarters aan launching customers, en anderzijds grote bedrijven aan innovaties bij starters. De hulp die geïnteresseerde (en draagkrachtige) bedrijven de starter kunnen bieden bij experimentele ontwikkeling, zoals prototyping, demonstraties of pilotontwikkeling, zorgt ervoor dat het product of de dienst voldoende zuurstof krijgt om succesvol te evolueren. Daarnaast kunnen de starters een beroep doen op coaching zodat hun innovatie efficiënt en vlot in de markt gezet kan worden.

Het totale budget voor Link2Innovate bedraagt een kleine 2 miljoen euro, waarvan ongeveer de helft wordt bijgedragen door Interreg.

Voor wie?
De focus ligt op starters die actief zijn met sleuteltechnologieën zoals o.a. micro- en nano-elektronica, fotonica, industriële biotechnologie, nanotechnologie of geavanceerde fabricagesystemen en –processen. Het werkgebied is de gehele Nederlands/Vlaamse grensregio, dus Noord-Brabant, Zeeland, Limburg en de Vlaamse provincies.

Link2Innovate loopt nog tot 31 maart 2019.

Meer weten?
Neem contact op met Stefan van Seters, namens REWIN betrokken bij het project Link2Innovate. Hij kan u alles vertellen over de mogelijkheden.
U kunt ook de projectwebsite Link2Innovate.eu bezoeken.

illustratie Link2Innovate

Update – april 2018

In West-Brabant zijn inmiddels 7 bedrijven gestart met Link2Innovate-projecten.

Jonge technobedrijven:

  • Pack-tools uit Etten-Leur.
    Ontwikkeling en testen van een systeem om pallets manueel te stabiliseren met rekfolie.
  • SenseAnywhere uit Oud Gastel
    Ontwikkeling van een mobiele en draagbare ‘probe’ waarmee de temperaturen van voeding “in transit” gemeten kunnen worden.
  • GevelScan uit Breda
    Ontwikkeling van een nieuwe ultrasone imaging (Ultragraphyx™) technologie om met thermogafische applicaties oa. kierdichting zichtbaar te maken.
  • Monotch uit Made
    Ontwikkeling van een geautomatiseerd dataplatform waarop real-time data van relevante (parkeer)sensoren uit Vlaanderen voor de eindgebruikers kunnen worden gevisualiseerd en als tool ingezet kan worden voor klanten.
    Lees hier het verhaal van Monotch

Partnerbedrijven die gaan samenwerken met een jong technobedrijf:

  • Concordia uit Werkendam
    Werkt met een Vlaamse technostarter aan het optimaliseren van een bestaande ultrasone laag-vermogen techniek voor het op ecologische en betaalbare wijze bestrijden van aangroei.
  • PRE uit Breda
    Ontwikkeling van een laadunit voor elektrische auto’s die in staat is de auto te ontladen/ teruggeven volgens de noden van de woning.  
  • Alfadrone uit Breda
    Werkt met samen aan de ontwikkeling van de  ’Airobot Mapper Pack’, een product dat kan toegevoegd worden aan een drone om met deze op een eenvoudige manier mapping data aan te leveren.

Getagged

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant