SynchUp! | Innovatiekracht van mkb’ers en start-ups gezocht
Op 14 september stelde innovation & businessbooster SynchUp! drie challenges open. Uitgangspunt van SynchUp! is de vraag van een grootbedrijf naar een (circulair-)technische oplossing voor een bestaand probleem. Mkb’ers en start-ups kunnen hun idee of oplossing indienen en een innovatiecontract verdienen; de sleutel tot concrete samenwerking met het grootbedrijf en een uitgebreid systeem aan financiering en ondersteuning. Voor de ontwikkeling van een pilot is een voucher van € 10.000 beschikbaar.
Uitdagende challenges van grote namen
De grootbedrijven met een challenge zijn alle drie klinkende namen: Fokker, Philips en Vanderlande.
Philips zoekt een slimme oplossing om vloeibaar helium uit MRI-scanners ter plaatse te zuiveren en vervolgens te hergebruiken. Vanderlande wil oude transportbanden op een nuttige manier verwaarden en Fokker hoopt via SynchUp! een partner te vinden die hen kan helpen in hun logistieke uitdaging rond vliegtuigstoelen. Drie uitdagende vraagstukken waarvoor de innovatiekracht van mkb’ers en start-ups van harte welkom is.
In SynchUp! worden die partijen overigens niet alleen maar samengebracht. Door intensieve begeleiding en het toepassen van bewezen methodieken, maakt SynchUp! de slagingskansen zo groot mogelijk.
Resultaten
SynchUp! is afgeleid van het succesvolle BioVoice project. Sinds 2019 stelde BioVoice challenges open, alle rond biobased/circulaire innovatievraagstukken. Het mooie resultaat tot nu toe: 54 concrete samenwerkingstrajecten tussen grootbedrijven en mkb’ers/start-ups. Die partners zijn nu samen aan de slag, sommige nog naar pilotschaal, andere al richting verdere opschaling.
Deadline 3 november 17:00 uur
De openstellingsperiode van de drie challenges eindigt op 3 november, 17:00u. Voor die tijd kunnen geïnteresseerde mkb’ers en start-ups, maar ook zzp’ers en wetenschappers alle benodigde informatie vinden en hun pitch indienen op de SynchUp! website.
Partijen achter SynchUp!
SynchUp! is een initiatief van REWIN. We werken voor deze challenges samen met Aviolanda, BOM, Havenbedrijf Moerdijk, Gemeente Breda, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, PNO Consultants, Provincie Noord-Brabant en Regio West-Brabant. Doel van de samenwerkende partners: mkb’ers en start-ups serieuze innovatie- en businesskansen bieden, en nieuwe kennis en/of techniek in een stroomversnelling brengen en verwaarden. Voor een sterkere circulaire economie en tech-sector in de betrokken regio’s.