Foodhelden 2024: Hoe West-Brabant pioniert in een duurzamere voedselketen
Geen eindeloze blendersessies meer, maar een aantrekkelijk en smakelijk bordje aardappels, broccoli en meer. Voor mensen met dysfagie maakt dit een wereld van verschil. Het brengt bovendien de plezier van eten weer terug aan tafel.
Innovatie in actie: No Waste Army zet reststromen om in kansen
Thibaud Van der Steen, mede-oprichter van No Waste Army, maakte indruk. Met zijn innovatieve aanpak om voedselverspilling te bestrijden (denk aan een box met houdbare producten uit reststromen en overgebleven oogst) laat hij zien hoe je duurzame impact kunt combineren met praktische oplossingen die iedereen aanspreken.
De toekomst van kaas is plantaardig: Those Vegan Cowboys maken het mogelijk
Daarnaast is o.a. ook Hille van der Kaa, CEO van Those Vegan Cowboys , uitgeroepen tot Foodheld 2024. Hille werkt met haar team aan een innovatie die de grootste drempel naar een meer plantaardig dieet kan verpulveren: lekkere kaas zonder koe. Dankzij haar drive en karakter weet ze de juiste partnerships te sluiten, waardoor Nederland en België leidend worden in de explosief groeiende markt van precisiefermentatie. Those Vegan Cowboys zijn tevens trots onderdeel van het Het Plantbased Netwerk.
Van voedselverspilling tot eiwittransitie: Food100 maakt impact zichtbaar
De Food100-lijst is een initiatief van AgriFood Capital, Food Hub, Food Inspiration en Slow Food Youth Network en is een krachtig podium voor impactmakers die bouwen aan een toekomstbestendig voedselsysteem. Van jonge talenten tot ervaren changemakers, zij inspireren ons met hun werk aan thema’s zoals voedselverspilling, eiwittransitie en de ingrediënten van morgen.
Samen vooruit: een circulaire toekomst in West-Brabant
Bij REWIN West-Brabant zijn we super trots op onze West-Brabantse helden die bijdragen aan een betere wereld. Samen zetten we stappen naar een circulaire en duurzame toekomst.