Samsung & SABIC bundelen

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

Multinationals ontwikkelden via NewWays synchromodale transportoplossingen naar Slowakije en Hongarije.

Samsung en SABIC hebben in samenwerking met het project NewWays synchromodale transportoplossingen naar Slowakije en Hongarije ontwikkeld.


De samenwerking tussen de twee multinationals is het gevolg van een ontmoeting tijdens een bijeenkomst in 2013 van het project Multi Modal Smart Match (de voorloper van NewWays). Jean-Paul van der Meer van Samsung: “Wij zochten partijen om mee samen te werken en vanuit die eerste kennismaking zijn we nader bij elkaar gekomen.” Jeroen de Oude van SABIC: “Toen bleek dat bestemmingen en volumes goed op elkaar aansloten, kregen we al snel het gevoel dat er een goede businesscase was.” Het duurde anderhalf jaar om – met hulp vanuit NewWays – alle operationele zaken te regelen. Inmiddels worden er zo’n duizend containers per trein verstuurd.

NewWays 
NewWays is de doorontwikkeling van de REWIN-programma’s Multi Modal Smart Match en Bundelen Goederenstromen. Uit deze inmiddels afgelopen programma’s blijkt dat samenwerken en het bundelen leidt tot duurzamer, betrouwbaarder, flexibeler en vaak goedkoper transport.  NewWays brengt  verladende bedrijven (exporteurs) bij elkaar  om te onderzoeken of door het bundelen van goederenstromen voordelen zijn te behalen. SABIC en Samsung zijn zo al bij elkaar gekomen en behalen nu kosten- en kwaliteitsvoordelen door samen te werken.

Verladers als vertrekpunt
NewWays wil meer van succesvolle samenwerkingen zoals tussen SABIC en Samsung opzetten, want – zoals ook geconstateerd in de Logistieke Agenda Brabant – logistiek moet toegevoegde waarde leveren. De verladers zijn hiervoor het vertrekpunt. Zij hebben immers de goederenstromen die logistieke dienstverleners aanzetten tot het bedenken van nieuwe, innovatieve oplossingen om zo de noodzakelijke toegevoegde waarde te realiseren. NewWays brengt verladers met een gemeenschappelijke Europese bestemming bij elkaar. Er worden bundelkansen, samenwerkingsmogelijkheden en obstakels in kaart gebracht en oplossingen en compromissen aangedragen. Zo ontstaan de contouren van een businesscase. Vanuit de businesscase ontstaat een strategie en worden andere verladers en logistieke dienstverleners gevraagd te participeren. NewWays ondersteunt dit proces.

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant