SnowWorld in Rucphen verwarmt straks meer dan alleen de skihal

Dankzij een initiatief van Symbiosis4Growth wordt onderzocht hoe de restwarmte van SnowWorld bedrijven in de omgeving kan verwarmen.

De plannen reiken verder: een toekomstig vakantiepark en Hippisch Centrum Rucphen willen mogelijk ook restwarmte gebruiken. BBM Real Estate en De Wit Plastic, zien ook kansen in een lokaal energienetwerk, waarbij samenwerkingen de piekvraag aan stroom kunnen opvangen.

Samenwerking is cruciaal

“De volgende stap is een businesscase opstellen en juridische vraagstukken oplossen,” zegt Dirk van der Ven van REWIN West-Brabant. Met financiering wordt deze circulaire droom hopelijk snel werkelijkheid.

Dit is één van de zes succesverhalen uit de praktijk van Symbiosis4growth, die we verzameld hebben in de uitgave ‘Circulair Ondernemen, van reststroom naar meerwaarde’. Middels het programma Symbiosis4Growth, helpt REWIN West-Brabant bedrijven om rest- en bijstromen een tweede leven te geven en daarmee voor het mkb kosten te besparen en milieuwinst te realiseren. In werksessies koppelen we bedrijven aan elkaar en potentiële matches worden verder uitgewerkt.

Benieuwd naar de andere succesverhalen? Lees ze via deze link.

Ook meer circulair ondernemen?

Neem dan zeker contact op met onze programmamanager Dirk van der Ven. Samen kijken we wat er mogelijk is.

 
Dirk van der Ven

Programmamanager Circulair Ondernemen

d.vanderven@rewin.nl
06-19 75 85 30

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant