West-Brabantse bedrijven zetten stappen richting circulariteit met business game

In West-Brabant werken we volop aan de overgang naar circulair ondernemen.

Om bedrijven te ondersteunen bij de transitie naar circulair ondernemen, heeft REWIN West-Brabant een business game geïntroduceerd. Deze game helpt deelnemers om kansen, obstakels en mogelijke oplossingen in kaart te brengen, zodat bedrijven concrete stappen kunnen zetten richting een (meer) circulaire bedrijfsvoering. De focus ligt hierbij op de bouw- en maakindustrie.

Business game circulair ondernemen
Speelsessie met de business game ‘De weg naar circulariteit’

Wat levert de business game op?

“Tijdens de sessies die we tot nu toe hebben gedaan, zijn we tot waardevolle inzichten gekomen over de obstakels waar ondernemers tegenaan lopen,” vertelt Romy van Mil, ontwikkelaar van de business game. “We begrijpen steeds beter welke stappen we moeten zetten om circulariteit concreet te maken, welke voorwaarden er zijn om circulair te kunnen ondernemen en welke obstakels we gezamenlijk kunnen aanpakken.”

 

Er is bijvoorbeeld grote behoefte aan (support bij) het toepassen van circulaire strategieën in bedrijfsvoering en het aangaan van nieuwe samenwerkingen in de keten. Ook is bij ondernemingen meer kennis nodig rondom circulariteit. Het ondersteunen van mkb-bedrijven op deze aspecten is cruciaal. Daarnaast blijkt nog veel aandacht nodig voor circulair aanbestedingsbeleid. De business game-sessies zijn een uitstekend startpunt voor ondernemers én gemeenten om elkaar vaker op te zoeken en samen nieuwe kennis te ontwikkelen.

Wat zijn de volgende stappen?

De inzichten uit de business game vormen nu de basis voor concrete acties, waaronder:

  • Nieuwe projecten ontwikkelen om de uitdagingen aan te pakken en de kansen optimaal te benutten.
  • Samenwerkingen versterken tussen bedrijven, gemeenten en onderzoeksinstellingen om kennisuitwisseling te stimuleren en innovaties te versnellen.
  • Kennis delen door nog meer interactieve games en workshops te organiseren, zodat circulair ondernemen voor iedereen toegankelijker wordt.
 

Waarom is deze business game belangrijk voor de regio?

De resultaten uit ‘De weg naar circulariteit’ dragen bij aan het realiseren van de regionale ambitie om in 2030 50% circulair te zijn. Door samen te werken en concrete acties te ondernemen, ontdekken we nieuwe kansen en ontwikkelen we waardevolle kennis die bijdraagt aan de circulaire transitie van West-Brabant.

Heb je interesse om ook deel te nemen aan deze business game? Neem dan contact op met Romy via r.vanmil@rewin.nl. Samen zetten we de volgende stap in circulair ondernemen!

Dirk van der Ven

Programmamanager Circulair Ondernemen

d.vanderven@rewin.nl
06-19 75 85 30

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant