What’s NEx-T | Heb jij ook een zwakke schakel in je keten?

Meer transparantie leidt tot meerdere voordelen!

De sterkte van de keten wordt bepaald door de zwakste schakel. En als dan blijkt* dat drie op de tien bedrijven last hebben van een zwakke schakel in de keten, is dat natuurlijk schrikbarend. Je wilt tenslotte niet dat anderen ervoor zorgen dat jouw product niet optimaal kan renderen.

* zie dit artikel van het CBS. Of download de PDF.

Andere argumenten voor transparante ketens

Maar behalve je winst optimaliseren zijn er nog meer redenen om aan de slag te gaan met transparante ketens. In een wereld waar consumenten steeds bewuster kiezen en bedrijven verantwoordelijker willen handelen, worden transparante ketens een cruciaal element. Duurzaamheid is dus zo’n reden. En door inzicht te geven in elke stap van het productieproces – van grondstoffen tot eindproduct – kunnen bedrijven niet alleen hun ecologische voetafdruk verkleinen, maar ook het vertrouwen van hun klanten vergroten.

Concurrentievoordeel

Bij REWIN West-Brabant geloven we dat transparantie in de keten niet alleen een ethische noodzaak is, maar zeker ook concurrentievoordeel kan bieden. Door gebruik te maken van innovatieve technologieën zoals blockchain en geavanceerde supply chain management systemen, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat de processen in elke schakel in de keten zichtbaar en verantwoord zijn.

Kortom; (meer) transparantie leidt tot

  • duurzaamheid: betere controle over milieu-impact en efficiënter gebruik van grondstoffen
  • vertrouwen: consumenten weten waar hun producten vandaan komen en onder welke omstandigheden ze zijn gemaakt.
  • zichtbaarheid van je proces

En natuurlijk tot efficiëntie, verbeterde samenwerking en communicatie binnen de keten.

Innovatief Ondernemen boks

Sparren?

Laten we samenwerken aan een duurzamere en eerlijkere toekomst. Wil je eens van gedachten wisselen over transparante ketens en/of stappen richting de nieuwe economie? We komen graag een kop koffie drinken om te ontdekken hoe we samen transparantie kunnen bevorderen.

Maarten
Neem contact op
Maarten Hoogwout

Programmamanager Innovatief Ondernemen

m.hoogwout@rewin.nl
06-51 03 27 41

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant