Smart farming & food processing: West-Brabant in Beeld
Datum:
Op donderdag 29 juni vindt het event Smart Farming & Food Processing: West-Brabant in Beeld plaats. Er zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar!
Het evenement belooft een inspirerende en verrijkende ervaring te worden, waarin het volgende aan bod komt:
– Presentaties over het onderzoek naar Smart Farming & Food Processing in West-Brabant
– Een blik op de toekomst van Smart Farming & Food Processing
– Concrete vraagstukken en oplossingen: Ondernemers delen concrete vraagstukken en innovatieve oplossingen.
– Netwerkmogelijkheden
– Subsidiemogelijkheden: toelichting op de diverse subsidiemogelijkheden voor de ontwikkeling van nieuwe oplossingen.
Voor wie
Voor deze bijeenkomst zijn uitgenodigd:
– Ondernemers in de Smart Farming & Food Processing sector
– Bedrijven die nieuwe technologieën ontwikkelen voor deze sector
– Experts en organisaties actief in deze technologie en sectoren
Wanneer en waar
Wanneer: donderdag 29 juni, 2023 | 15:30 – 19:00, aansluitend rondleiding tot 21:00 uur
Waar: de Smaakspecialist, Luchtenburgseweg 2, 4858 RJ Ulvenhout AC
Programma
15:30 – 16:00 inloop
16:00 – 19:00 inhoudelijk programma* onder het genot van een hapje en drankje
19:00 – 21:00 rondleiding Van de Avoird Trayplant
*De vraagstukken die met je gedeeld gaan worden:
16:30 – 16:40 SoilGecko:
Start-up in bodemverbetering. Stefan Nieuwenhuijsen en Cindy van Goor zijn een voedselbos gestart. Om weerbare planten en voedingstof rijke producten te telen is voeding vanuit een rijke bodem essentieel. Wat zijn nog meer de baten van een levendige bodem die rijk is aan organische stoffen en welke rol kan robotica hierin spelen?
16:45 – 16:55 Dalco Food BV:
Leverancier van bekende Vega en Vegan producten. Bob van der Hulst wil zijn bedrijf versterken door flexibiliteit te verhogen en doorlooptijd te verlagen. Dit begint bij R&D, hoe kan predictive recepeing hierbij helpen?
17:00 – 17:10 Rapo BV:
Aardbeien plantjes vermeerderaar Rapo. Werner Hack wil zijn bedrijf toekomstbestendig maken door een complex en arbeidsintensief plantensorteerproces te robotiseren. Een vraagstuk waar meer bedrijven mee worstelen.
17:15 – 17:25 BioTrio vof:
Ervaren biologische akkerbouwer Kees van Beek wil voortborduren op de jarenlange innovaties en samenwerking met tech bedrijven. Wat vindt hij van de bestaande innovaties en wat is nog nodig om de broodnodige wiedrobot autonoom “onkruid in de rij” te laten wieden op zijn perceel van 160ha?
18:30-18:40 Fruitbedrijf van Gils:
Jonge hard fruit teler (Anton van Gils) sorteert voor op toekomstige ontwikkelingen en wil stappen maken. De gaard is al grotendeels in 2D aangeplant. Drone beelden en AI leveren input voor interventies op boomniveau. Wat zou het heerlijk zijn als zijn kwetsbare peren door een robot geplukt zouden kunnen worden!
18:45-18:55 Energy Food Ingredients/Van Rijsingen Green BV:
Heel veel verschillende groenten en fruit komen dit bedrijf binnen. Speciale aandacht heeft “verwaarding” van deze grondstoffen. Wat hiermee bedoeld wordt en waarom sorteren op smaak een goed idee is horen we van Felix van Rijsingen.